Mirjam Kabki – wie ben ik?

foto-mirjam-weert-sep-2016-bijgesneden-2

Van origine ben ik een sociaal wetenschapper, opgeleid aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In 2007 ben ik gepromoveerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam op een multidisciplinair onderzoek naar transnationale netwerken en sociale zekerheid van rurale Ghanezen. Mijn promotie gaf mij het vertrouwen dat ik het hoogste academische niveau aankan, maar mijn passie lag niet binnen de academische wereld. Ik wilde vooral relevant werk doen waarbij ik mensen verder help.

Sinds 2010 werk ik als studiebegeleider. Ik ben begonnen bij EigenWijs Studiebegeleiding in Elst. Ik merkte daar dat ik vooral affiniteit had met hoogbegaafde leerlingen – zowel diegenen die met dat label binnenkwamen, als degenen van wie ik gaandeweg vermoedde dat ze hoogbegaafd waren, maar die niet op het juiste niveau onderwijs kregen. Sindsdien ben ik mij gaan richten op (hoog)begaafde leerlingen en de specifieke problemen waar zij mee te maken krijgen.

Sinds 2014 ben ik ‘ECHA Specialist in Gifted Education’. Deze tweejarige opleiding heb ik gevolgd aan het Centrum voor BegaafdheidsOnderzoek aan Radboud Universiteit Nijmegen. Ik heb mij gespecialiseerd in differentiatie binnen het hoogbegaafdenonderwijs. In datzelfde jaar heb ik de specialisatietraining ‘Coachingsvaardigheden’ en de ‘Train-de-trainer’ opleiding afgerond bij Dynamiek.

Ik begeleid nu getalenteerde leerlingen op diverse scholen in de regio Nijmegen-Arnhem. Ook op andere scholen in deze regio begeleid ik leerlingen. Daarnaast begeleid ik getalenteerde jongvolwassenen met hulpvragen op het gebied van studie, werk en jezelf worden. De begeleiding is gericht op het leren omgaan met cognitief talent en de (negatieve) gevolgen daarvan. Redenen voor aanmelding zijn vaak tegenvallende schoolresultaten, maar ook probleemgedrag,  overgevoeligheden of stagnatie in groei en ontwikkeling.

Daarnaast geef ik als freelance trainer workshops en trainingen over uiteenlopende onderwerpen binnen talentbeleid aan docententeams in het voortgezet onderwijs. Dat doe ik voornamelijk voor Novilo en dochteronderneming VO op Niveau. De meest voorkomende onderwerpen van de trainingen die ik geef zijn onderpresteren en executieve vaardigheden.

Bel 024-6636426 of mail voor meer informatie: mkabki@gmail.com

MKT_favicon

home