Referenties Begeleiding

Ouders over mijn begeleiding:

“In één woord: super. Zonder jouw begeleiding had Floris zijn staatsexamens niet gehaald. Daarvan ben ik overtuigd. Je gaf hem vertrouwen, geloof in eigen kunnen en een duwtje in de rug/stok achter de deur. Er was duidelijke terugkoppeling wat goed en slecht ging en je schakelde snel toen het mis dreigde te gaan. Je hield Floris gericht op het doel met verbetertrajecten en een ‘aai over de bol’. De kosten waren het dubbel en dwars waard , resultaat gehaald.”

Vader van Floris (22 jaar)

“Je hebt erg gekeken naar wat paste bij onze zoon en daarbij ook zaken losgelaten zoals het geven van opdrachten. Je acteerde actief naar school. Het was nodig om onze zoon ‘na te jagen’ en dat deed je op een prettige manier door mail en bellen. Je geeft altijd uitgebreid verslag over de begeleiding waardoor je als ouder inzicht hebt in hoe het gaat en er is ook altijd ruimte voor het delen van zorgen. Hij is geslaagd”

Moeder van eindexamenleerling op het Stedelijk Gym Nijmegen (17 jaar)

“Heel veel dank voor de begeleiding van Rebecca-Elisa tijdens de afgelopen jaren. Je hebt haar, maar ook mij, heel veel geleerd. Door jouw respect, soms streng maar rechtvaardig, voor Rebecca-Elisa, is zij tot inzicht gekomen dat haar eigen leerstrategie niet altijd de juiste is. Ik denk dat zij er ook steeds bewuster van werd dat zij voor haarzelf leerde en niet om ons of anderen te moeten behagen.  Mede door jouw geloof in haar en naast haar te staan is Rebecca-Elisa gegroeid. Het was bijzonder om te ervaren dat je, wanneer Rebecca-Elisa weer down was of in een depressie zat contact met haar onderhield daar waar het voor jou als begeleider mogelijk was. We hebben jouw openheid, betrokkenheid, de tips zoals o.a. Feniks Talent en literatuur erg fijn gevonden. Ook de samenwerking met school en andere zorg/hulpverleners, waar de Rebecca-Elisa centraal stond.”

Moeder van Rebecca-Elisa (18 jaar)

“Mirjam heeft onze beide zoons begeleid. De oudste is in mindere mate vooruit gegaan dan de jongste, maar beiden zijn zowel qua studiehouding als resultaat zeker vooruit gegaan. De rust en het zelfvertrouwen dat opgebouwd is bij beiden heb ik al bijzonder prettig ervaren. In het bijzonder Mirjams geduld en haar manier van feedback geven zonder oordeel waren erg prettig. Ook de communicatie was super. De verslagen waren duidelijk en fijn om te lezen.”

Vader van twee zoons op het Stedelijk Gymnasium Nijmegen

“Onze zoon heeft goede ondersteuning gekregen bij het structureren van zijn werk (de 1-blik agenda was zeer nuttig), maar hij kan dat nog niet helemaal zelfstandig. Er was goede afstemming op wat onze zoon op een gegeven moment nodig had (structureren en overzicht houden/overhoren/bespreken motivatie). Het is goed dat zijn motivatie en beweegredenen verder zijn verkend. We zien duidelijk verandering en hopen op een goed lange-termijn effect. De communicatie met ons als ouders was zeer goed, het was fijn dat elke week een korte terugkoppeling werd gestuurd, en na een bezoek werd nagepraat indien dat nodig was.”

Ouders van Jurgen (15 jaar)

“Wij willen je heel erg bedanken voor de fijne tweede serie gesprekken met onze zoon. Wij hebben het gevoel dat de hobbels naar volwassenheid genomen zijn. Hij is er klaar voor. Hij heeft jou heel dicht bij laten komen en dat zegt wel iets. Jouw begeleiding heeft ons allemaal rust en ruimte gegeven en het gevoel: dit komt wel goed. En dat kwam het ook.”

Ouders van Geert (20 jaar)

“Wat een leuke samenwerking hebben jij en Janne toch! Ik voel me dankbaar als moeder dat Janne dit mag ervaren. Ze leert veel van jouw kijk op de dingen en tips. Het is Janne eigen om zoveel mogelijk op eigen kracht te doen. Het is goed om te kijken hoever ze zelf komt met dat wat ze geleerd heeft van jou. Ze zal jouw meedenken straks wel missen. Fijn dat ze op jou mag terug vallen mocht dat nodig zijn! Dank voor je inspiratie en inzet om Janne te helpen een weg te vinden door het grote bos van het Gymnasium…”

Moeder van Janne (15 jaar)

“Ik vind dat je op een mooie directe manier begeleidt, zonder te problematiseren. Je legt de verantwoordelijkheid bij David zelf. Daarnaast vond ik het erg prettig om met je te sparren als het weer eens erg spannend werd. Hij is zonder onvoldoendes over. We zijn superblij. Bedankt voor je steun dit afgelopen jaar.”

Moeder van David (15 jaar)

“Arthur heeft een paar maanden wekelijks begeleiding van Mirjam Kabki gekregen en ging iedere keer met plezier naar haar toe. Ik vond haar professioneel en heel motiverend. Ook naar ons ouders was ze steunend en hield ze de moed er in op momenten dat wij het niet meer zagen zitten. Dat had echt niet beter gekund.

Moeder van Arthur (14 jaar)

 “We willen je hartelijk bedanken voor je inzet de afgelopen periode. Wij hebben het idee dat Yannick veel heeft opgeleverd. Hij is zonder tegenzin naar je begeleiding gegaan en dat wil toch heel wat zeggen. Verder was ik aangenaam verrast door je heldere en volledige terugkoppelingen na iedere bijeenkomst. Dank daarvoor!”

Moeder van Yannick (15 jaar)

“Als het niet goed gaat met je kind, gaat het niet goed met je gezin en niet goed met jou. We zijn Mirjam dankbaar voor de begeleiding die ze onze zoon gegeven heeft. Hij heeft er echt veel aan gehad (en wij dus ook). Natuurlijk zijn er mindere dagen, maar hebben we die niet allemaal?”

Moeder van Geert (17 jaar)

“Youri is over naar de zesde! Hij heeft tijdens de proefwerkweek bijna alleen maar voldoendes gehaald en hij heeft het voor het eerst helemaal zelf gedaan! We zijn dus reuze trots op hem! Nogmaals bedankt voor alle begeleiding!”

Moeder van Youri (16 jaar)

 

Leerlingen over mijn begeleiding:

“Mirjam heeft me een beter inzicht gegeven in hoe ik moet plannen en leren. Daarnaast vond ik het fijn dat ik iemand had die met mij mee kon kijken wat er precies moest gebeuren voor mijn staatsexamens en of dit goed ging. Ik vond het prettig dat ze meedacht en me ook zelf liet nadenken over oplossingen. Ik heb me altijd serieus genomen gevoeld. Ik heb mijn examens voor Nederlands, Engels en wiskunde gehaald en kan nu met mijn studie beginnen!”

Floris (22 jaar)

“Ik vind dat Mirjam me goed begrijpt. Dit waardeer ik sterk. Ik kan mijn mening makkelijk kwijt aangezien ik begrepen en niet onderbroken word. Hierdoor voel ik me heel erg serieus genomen. Mirjam zoekt altijd naar een oplossing die voor iedereen eerlijk is. In overleg met mijn ouders erbij overlegt ze de dingen die opstoot kunnen veroorzaken. Daardoor blijft iedereen kalm en onderbreekt elkaar niet/minder.”

Jurgen (15 jaar)

“Ik ben een reeks gesprekken begonnen omdat ik vond dat ik onnodig veel angsten had voor veelal alledaagse dingen. Meestal lukt het me goed om te reflecteren op wat ik doe en wat naar mijn mening veranderd moet worden, maar daadwerkelijk veranderen is een grote stap. In mijn geval is het altijd in de eerste plaats een kwestie van durven geweest. Door te begrijpen waarom je bepaalde dingen doet en hoe bepaalde mechanismen in elkaar steken, en er op die manier achter komen dat bepaalde (dwangmatige) handelingen niet meer nodig zijn, durf je los te laten. Stukje bij beetje zijn we er samen achter gekomen wat er precies speelde bij mij. Dit deed ook de angsten langzaam verdwijnen.”

Geert (20 jaar)

“Heel erg bedankt voor het helpen bij het leren, structureren en motiveren. Dat was heel fijn!”

leerling (15 jaar)

“Het is nu ongeveer een jaar geleden dat de begeleiding van Mirjam begon. Waar we het meest op gefocust hebben is het doorbreken van mijn gewoontepatroon als het gaat om dwangmatig denken. Met (intensieve) gesprekken zijn we er achter gekomen waar de kern van het probleem ligt en hoe ik mijn manier van omgaan met het dagelijks leven kan veranderen. De gesprekken met Mirjam hebben me bewust gemaakt van wat er gebeurt als ik dwangmatig denk, en hebben me geleerd dit probleem aan te pakken. Dit heeft mijn dagelijks leven een stuk leefbaarder gemaakt, en nog steeds blijft het beter gaan. Ik durf steeds meer mijn oude gewoonten los te laten.”

Geert (17 jaar)

“Ik heb de begeleiding als super fijn ervaren! Je wordt op het goeie spoor gezet, terwijl je alleen doet wat voor jou werkt. Bij de problemen waar je tegen aan loopt wordt je gevraagd of je een idee zou hebben wat je eraan zou kunnen doen, hierdoor leer je inzicht te krijgen in wat het nou precies is wat er niet werkt en speelt Mirjam heel specifiek in op wat jij nodig hebt. Het is doelgericht, de sfeer is heel prettig en niet onbelangrijk: Mirjam is super aardig! Ik ben inmiddels met de begeleiding gestopt en geniet nog steeds na van het goede resultaat!”

Janne (15 jaar)

Bel 024-6636426 of mail voor meer informatie: mkabki@gmail.com

MKT_favicon

home